Sandvig borgerskole 1933

Sandvig borgerskole 1933

Sandvig skole 1933 - På dette billede finder vi to børn fra Humledalshuset - begge fra det hus, der nu hedder Fyrvej 9 - Inga Maansson og Henry Maansson.

Henry er nr 1 fra højre i nederste række.

Inga er nr 4 fra venstre i næstnederste række

Leverandør:Erik Månsson

Sandvig skole 1946

Drengerækken: nr 1 fra venstre (ved siden af lærer Mouritzen: Tommy Mortensen (Fyrvej 3)

Drengerækken nr 11 fra venstre: Gerhard Jensen (Fyrvej 5)

Pigerækken nr 1 fra venstre: Iris Olsen (tidl Fyrvej 1 )

Leverandør: Gerhard Jensen

Sandvig borgerskole 1.-4. klasse 1952

Allinge Sandvig borgerskole 1.-4. klasse
1952

Humledalshuset har leveret mange børn til dette billede. Se bare:

Nederste række nr 3 fra højre: Poul-Jørn Jensen (Fyrvej 5)
Lige ovenover Poul-Jørn: Mari-Ann Mortensen (Fyrvej 3), i samme række nr 3 og 4 fra venstre:Lolli og Bibbi Nielsen (Fyrvej 7).
Næste række i midten med hvid islændersweater: Erik Månsson (Fyrvej 3)
Næste række i midten:Jytte Olsen (Fyrvej 1), ovenover hende Jørn-Ole Olsen (Fyrvej 1)
Næstnederste række nr 4 fra højre:Anne-Marie Christoffersen, der flyttede til Fyrvej 3 som voksen.

Leverandør: Harry Jensen

 

 

Sandvig skole 1952 - 1. klasse

Sandvig skole 1.klasse 1952

Bagerste række nr 1 fra venstre (ved siden af læreren): Jørn-Ole Olsen (Fyrvej 1)

Nederste række nr 8 fra venstre: Mari-Ann Mortensen (Fyrvej 3)

Nederste række nr 9 fra venstre: Bibbi Nielsen (Fyrvej 7)

Leverandør: Jørn-Ole Olsen

Sandvig borgerskole 1953

En lille flok på 8 elever - øverst fra venstre Jørn Holm Pedersen, Jens Larsen, Ole Thyge og Hans Jørgen Jørgensen. Pigerækken fra venstre: Jytte Olsen, Åse Jensen, Lulu Jørgensen og Gulla Madsen. Lærerinde Noomi Nielsen.

3 af de 8 elever har tilknytning til Humledalshuset: Jørn, hvis mor - Elin Månsson -  og hans kusine Åse, hvis mor - Esther Månsson -  er vokset op i Humledalshuset. Elin og Esther er døtre af Carl Johan Månsson og Anna Månsson, og Jørn og Åse besøgte jævnligt deres mormor i Humledalshuset.

Og Jytte, som er min storesøster, bor med sin familie i nr 1 i hele sin barndom og ungdom.

En lille anekdote fra tidspunktet, hvor billedet er taget: Der var gaslys i klasseværelset, og det var Noomi Nielsens opgave at tænde lyset. Det kunne kun gøres ved at kravle op på en stol eller et bord for at nå lampen, og for at dyden kunne bevares, blev alle drengene kommanderet over til vinduet - for tænk hvis de fik et kik til de brune underbukser med lodden vrang.....

Tak til Jørn for billedet og Jytte for anekdoten.

Allinge-Sandvig Borgerskole 1959 - 2.klasse

Her er så 2. klasse på Allinge-Sandvig Borgerskole (den "nye" mellem byerne) fotograferet den 1.6.1959.

Fra Humledalshuset er der kun mig (nr 2 fra venstre i rækken bag bænkene), men...som nr 5 fra venstre i samme række står Gitte Jensen, hvis mor, Sonja født Andersen, er født i Humledalshuset, og på bænken foran mig, som nr 4 fra venstre, sidder Susanne Stålroos, hvis far ligeledes er født i Humledalshuset (Gunnar Stålroos Andersen).

At revselsesretten endnu ikke er afskaffet, ses tydeligt på lille Bent som står ved siden af lærer Svend Brandt-Møller. Han har lige fået en over nakken for ikke at stå ordentligt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Første skoledag

Første skoledag: Jytte Olsen, Fyrvej 1

Første skoledag for nogle af børnene i Humledalshuset. Transportmidlet var cykel. Vi cyklede altid, når vi skulle et sted hen - på stranden, til byen for at købe ind, til børnefødselsdag i Sandvig eller Allinge, i biografen (som lå i Allinge), på familiebesøg - og i skole.

Her er Jytte Olsen fra Fyrvej 1 parat til at starte sin skolegang. Jytte er født i 1942.

Første skoledag for Jørn-Ole Olsen (Fyrvej 1) og Mari-Ann Mortensen (Fyrvej 3). Året er 1952.

Karins første skoledag

Karins første skoledag i 1958

Jeg husker ikke min første skoledag, men jeg har set en videooptagelse af dagen - den slags er muligt, når man går i klasse med den stedlige fotografs datter - og her kan jeg se, at de fleste af mine nye klassekammerater havde deres mor med på denne dag. Det havde jeg ikke, og jeg tror ikke, at min mor overhovedet havde overvejet at deltage, men jeg husker det nu ikke som noget savn - det var faktisk først, da jeg så video'en til klassens 50 års jubilæum, at jeg blev fyldt med selvmedlidenhed....

Jeg startede i 1. klasse i 1958, den første 1.klasse der startede på den nye skole "mellem byerne". Hetti fra Fyrvej 7 tyvstartede, Hetti skriver:

"Jeg kan  regne ud, at du ikke har gået i Sandvig skole, jeg startede i Sandvig 1957, men efter  blot et par måneder gik vi i samlet trup til Allinge-Sandvig Borgerskole, jeg husker Frøken Nielsen sagde: I skal passe på de nye borde og stole,  der er ingen der har brugt dem før jer ..se det var godt at vide for syvårige piger og drenge".

Frøken Nielsen (ikke Hetti men  lærerinde Noomi Nielsen) blev også min lærer i de første klasser sammen med Vilhelm Mouritzen - bemærk lige at begge lærere optræder på skolebilledet fra 1946 - dog i noget yngre udgave end jeg husker dem.

Kenn-Erik fra Fyrvej 1 på vej til første skoledag - men først skal Sherry overtales til at blive hjemme. Året er 1964.